TARGROCH Ksylitol

TARGROCH Ksylitol

KSYLITOL brzozowy DANISCO FIŃSKI 1kg Targroch

KSYLITOL DANISCO Fiński (cukier brzozowy), 1 kg


Składniki: ksylitol 99%, inne węglowodany 1%.


Właściwości ksylitolu:


1.niski indeks glikemiczny = 8

2.Wartość energetyczna w 100 g: 240 kcal (1000kJ)

3.w smaku i wyglądzie jak biały cukier

4.zdrowy dla zębów, ogranicza działanie szkodliwych grzybów i bakterii


Stosowanie:


Bezpieczeństwo ksylitolu udowodniono w długoterminowych badaniach klinicznych i zostało potwierdzone przez wszystkie najważniejsze instytucje na całym świecie. Niemniej jednak, podobnie jak inne poliole, w dużych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Dawki zależą od indywidualnej wrażliwości i masy ciała każdego człowieka. Organizm u większości osób dorosłych toleruj co najmniej 40g dziennie. Ze względu na delikatne właściwości przeczyszczające, ksylitol nie jest zalecany dla dzieci do 3-go roku życia. Nie należy go również podawać niektórym zwierzętom (np. psom) z uwagi na to że nie posiadają one enzymu trawiącego ksylitol.


Ksylitol jest o 40 procent mniej kaloryczny i ma o 75 procent mniej węglowodanów od


tradycyjnego cukru. Jest absorbowany i przetwarzany powoli, co powoduje bardzo małe


zmiany w wydzielaniu insuliny. Około 30 procent spożytego ksylitolu zostaje


zaabsorbowana przez wątrobę, a pozostała część w przewodzie pokarmowym, gdzie


rozkładany jest przez bakterie żołądkowe na łańcuchowe kwasy tłuszczowe.


Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.


Ksylitol jest białą, krystaliczną substancją która wygląda i smakuje jak cukier. Znajduje


szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.



Link: allegro.pl/-i6266832430.html

Ksylitol DANISCO brzozowy fiński Targroch 1kg

Ksylitol Danisco


Wytwarzany z drewna brzozy


NAJWAŻNIEJSZE WŁAŚCIWOŚCI:
1.niski indeks glikemiczny = 8
2.Wartość energetyczna w 100 g: 240 kcal (1000kJ)
3.produkowany jest w Finladii z drewna brzozy
4.w smaku i wyglądzie jak biały cukier
5.zdrowy dla zębów, ogranicza działanie szkodliwych grzybów i bakterii


Skład:
ksylitol 99%, inne węglowodany 1%.


Ksylitol jest o 40 procent mniej kaloryczny i ma o 75 procent mniej węglowodanów od tradycyjnego cukru. Jest absorbowany i przetwarzany powoli, co powoduje bardzo małe zmiany w wydzielaniu insuliny. Około 30 procent spożytego ksylitolu zostaje zaabsorbowana przez wątrobę, a pozostała część w przewodzie pokarmowym, gdzie rozkładany jest przez bakterie żołądkowe na łańcuchowe kwasy tłuszczowe.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.
Ksylitol jest białą, krystaliczną substancją która wygląda i smakuje jak cukier. Znajduje szerokie
zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw. Ze względu na delikatne właściwości
przeczyszczające, ksylitol nie jest zalecany dla dzieci do 3-go roku życia. Nie należy go również podawać
niektórym zwierzętom (np. psom) z uwagi na to że nie posiadają one enzymu trawiącego ksylitol.


Stosowanie:
Bezpieczeństwo ksylitolu udowodniono w długoterminowych badaniach klinicznych i zostało potwierdzone przez wszystkie najważniejsze instytucje na całym świecie. Niemniej jednak, podobnie jak inne poliole, w dużych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Dawki zależą od indywidualnej wrażliwości i masy ciała każdego człowieka. Organizm u większości osób dorosłych toleruj co najmniej 40g dziennie.



Link: allegro.pl/-i6443515822.html

TARGROCH KSYLITOL FIŃSKI cukier brzozowy 1kg

KSYLITOL DANISCO CUKIER BRZOZOWY Z FINLANDII 1KG TARGROCH



Ksylitol to naturalny słodzik, pozyskiwany z twardego drewna brzozowego i bukowego. Jest on naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, np. truskawek, malin, kalafiora, sałaty, dlatego zawsze był obecny w naszej diecie.



Jest on w rzeczywistości lustrzanym odbiciem cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii niż zwykły cukier. Doskonała alternatywa dla cukru gdyż ma kilkakrotnie niższy indeks glikemiczny. Stosowany w przemyśle spożywczym do słodzenia, jako dodatek do żywności, głównie gum do żucia i cukierków.
Bezpieczn­y dla diabetyków.



Ksylitol uznano za substancję, która nie wywołuje próchnicy. Jest on całkowicie bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości dziennej. Ksylitol wytwarza się naturalnie w organizmie człowieka w ilości ok. 15 g dziennie w procesach trawienia.



Nie jest przyczyną powstawania próchnicy, a jego spożycie może sprzyjać likwidacji płytki nazębnej jak również np. pomagać w leczeniu zakażenia jamy ustnej z rodzaju Candida.



Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1000 kJ/240 kcal; w porcji 10 g - 100 kJ/24 kcal
Węglowodany 100 g; w porcji 10 g - 10 g



Składniki:

100% ksylitol



Kraj pochodzenia:

Finlandia


Masa netto (bez opakowania):

1 kg


Producent:

Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Sposób użycia:

Stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier.
Informacja o alergenach:

W zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.



Link: allegro.pl/-i6572484936.html

Ksylitol DANISCO brzozowy fiński Targroch 1kg IG=8
Ksylitol Danisco

Ksylitol Danisco



NAJWAŻNIEJSZE WŁAŚCIWOŚCI:

1.niski indeks glikemiczny = 8
2.Wartość energetyczna w 100 g: 240 kcal (1000kJ)
3.produkowany jest w Finladii z drewna brzozy
4.w smaku i wyglądzie jak biały cukier
5.zdrowy dla zębów, ogranicza działanie szkodliwych grzybów i bakterii


Skład:

ksylitol 99%, inne węglowodany 1%.



Ksylitol jest o 40 procent mniej kaloryczny i ma o 75 procent mniej węglowodanów od tradycyjnego cukru. Jest absorbowany i przetwarzany powoli, co powoduje bardzo małe zmiany w wydzielaniu insuliny. Około 30 procent spożytego ksylitolu zostaje zaabsorbowana przez wątrobę, a pozostała część w przewodzie pokarmowym, gdzie rozkładany jest przez bakterie żołądkowe na łańcuchowe kwasy tłuszczowe.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.
Ksylitol jest białą, krystaliczną substancją która wygląda i smakuje jak cukier. Znajduje szerokie
zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw. Ze względu na delikatne właściwości
przeczyszczające, ksylitol nie jest zalecany dla dzieci do 3-go roku życia. Nie należy go również podawać
niektórym zwierzętom (np. psom) z uwagi na to że nie posiadają one enzymu trawiącego ksylitol.



Stosowanie:

Bezpieczeństwo ksylitolu udowodniono w długoterminowych badaniach klinicznych i zostało potwierdzone przez wszystkie najważniejsze instytucje na całym świecie. Niemniej jednak, podobnie jak inne poliole, w dużych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Dawki zależą od indywidualnej wrażliwości i masy ciała każdego człowieka. Organizm u większości osób dorosłych toleruj co najmniej 40g dziennie.


SKŁAD:ksylitol 99%, inne węglowodany 1%
PRODUCENT:Targroch

Link: allegro.pl/-i6011786561.html

Ksylitol Fiński Brzozowy Danisco 1000g Targroch

Ksylitol 1000g Danisco
Ksylitol jest naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, takich jak żółte śliwki, truskawki, maliny, kalafior, sałata oraz szpinak.
Producent: Targroch
KSYLITOL CUKIER BRZOZOWY 1kg. Ksylitol jest naturalnym składnikiem wielu owoców i warzyw, takich jak żółte śliwki, truskawki, maliny, kalafior, sałata oraz szpinak. Stąd, zawsze był obecny w ludzkiej diecie. Ksylitol produkowany jest z twardego drewna brzozy oraz drewna bukowego. Sposób użycia: Ksylitol powinno się wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Stosować jako zamiennik białego cukru. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od ½ łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła. Składniki: 100% ksylitolu. Kraj pochodzenia: Finlandia. Masa netto 1000g. Wartość odżywcza w 100g: -Wartość energetyczna: 1000 kJ / 240 kcal, -Węglowodany: 100g. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.Zaleca się stosowanie zrównoważonej i zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu i w sposób niedostępny dla małych dzieci. Producent: "TAR-GROCH-FIL" T.Krakowski, E.Droźdź, M.Kijowski, J.Droźdź Spółka Jawna FILIPOWICE 161, 32-840 ZAKLICZYN n/Dun.

Link: allegro.pl/-i6241473317.html

KSYLITOL DANISCO 1KG TARGROCH NATURALNY BRZOZOWY

Link: allegro.pl/-i6326700893.html